Son Eklenenler

87. Gazi Koşusu - Tjk Sürprizleri

87. gazi koşusuna sayılı günler kaldı.Türkiye jokey kulübü bu günü muhteşem aktivitelerle daha da güzelleştirecek.

Tjk nın yapacağı organizasyon ile Türkiye'nin 7 bölgesinden toplam 35 kişi Veliefendi hipodomunda ağırlanacak.

Bu şanslı yarışseverlerin otel masrafları jokey kulübü tarafından karşılanacaktır.Bu şansı yakalamak için Tjk tv yi izleyip sorulacak soruları internet ortamından cevaplamanız gerekmektedir.

Bu nedenle gerek tjk tv yi gerekse de twitter den tjk yı takip etmeniz gerekiyor.

87.gazi koşusu

2013 GAZİ KOŞUSU İZLE

Sok Dakika Gazinin Galibi Divine Heart oldu.Çakal Carlos ile muhteşem bir mücadeleye giren safkan ingiliz atı koşuyu kazanarak büyük bir sürprize de imza attı koşuyu izle Birçok güzel yarışı geride bıraktığımız bugünlerde gözler yılın en önemli koşusuna çevrildi.2013 gazi koşusu 30 Haziran Pazar günü İstanbul Veliefendi hipodromunda koşulacak.

Bu seneki gazi koşusu benim beklentilerime göre çok ama çok zevkli geçmeye aday.Özellikle gazzi provaları olarak değerlendirilen Kısrak,Tay Denemeler,Sait Akson vb koşulardaki mücadele bizleri çok heyecanlandırdı.

Gazi koşusuna katılacak atlar içerisinde en öne çıkan isimlerden biri Celeritas ve Taliphan olarak gözüküyor.

Selim Kaya'nın tercihi kimden yana olursa Gazi koşusunun galibi olmaya daha yakın olacaktır.

Bunun yanında Çakal Carlos,Fly by Me,Tearra, gibi isimlerde bir anda ortaya çıkıp yarışı kazanabilirler.

Gazi koşusuna katılacak atlar az çok belli olsa da kayıtlar belli kesinleşmedi.Şimdiden 2013 Gazi koşusu koşacak atların ayağının düz basması dileğiyle.

"2013 Gazi Koşusu izle" mek bizim gibi at yarışı severlerin için senenin en güzel anlarından biri olmaktadır.

Gazi Mustafa Kemal

2013 Sultanahmet Koşusu - THOR


13 haziran 2013 tarihinde Veliefendi hipodromunda koşulan Sultanahmet koşusunu Thor isimli safkan son günlerin formda ismi Selim kaya ile kazandı.

Son 100 metrede rakiplerini geçmeyi başaran Thor'un 1.17.38 lik bir derece ile koşuyu kazanmıştır.

Thor'un ganyanı 2.60 olurken,Gezeroğlu ikinci,Kaderşah üçüncü,Kenanaco isimli safkan ise koşuyu dördüncü olarak bitirdi.

Koşunun favorilerinden Tozan ise tabelaya giremeyerek hayal kırıklığı yarattı.

2013 Sultanahmet koşusu THOR

Şartlı Koşu Nedir-Katılma Şartları Nelerdir

Şartlı koşular at yarışı programlarının en çok karşılaşılan koşularını oluşturan kuralalr bütünüdür.

Şartlı koşular adından da anlaşıldığı gibi bazı şartlara uyan atların katılabildiği koşulardan oluşmaktadır.Bu şartlara uyan bütün atlar kayıt yaptırarak koşuyu oluşturur.

Koşulara Katılma Şartları-Şartlı Koşular

-Şartlı 1:

İlk kez start alacak yarış atlarının katılabildiği koşulardır.

-Şartlı 2:

Yarış atları boyunca kazandıkları ikramiyelerin toplamları 43 bin TL yi geçmeyen yarış atları katılabilir.Kazançlar arasındaki farklar kilo eklenerek ya da indirilerek kapatılır.

37 bin TL den fazla kazananlara 3 kilo eklenir,33 bin TL yi geçenlere 2 kilo eklenir.20 bin TL nin altında kazancı olanlarda 2 kilo indirilir,15 bin TL den az kazancı olanlarda 3 kilo indirilir.

-Şartlı 3:

Yarış hayatları boyunca kazandıkları ikramiyeler 75 bin TL yi geçmemiş yarış atları bu koşuya kayıt yaptırabilirler.Yine kazançlar arasındaki farklar kilo eklenerek  veya çıkarılarak dengelenir.

64 bin TL yi geçen yarış atlarına 3 kilo,57 bin TL den fazla kazananlara 2 kilo,34 bin Tl den az kazananlarda 2 kilo,26 bin Tl yi geçmeyen yarış atlarından ise 3 kilo indirilir.

Grup yarış kazanmış yarış atlarına 3 kilo ekstradan eklenmektedir.

-Şartlı 4:

Yarış hayatı boyunca dereceye girdikleri koşularda kazandıkları ikramiye 118 bin TL yi geçmemiş yarış atları bu koşuya katılabilirler.101 bin TL yi geçenlere 3 kilo,89 bin Tl yi geçenlere 2 kilo eklenmektedir.

-Şartlı 5:

Bu koşuya katılma limiti 155 bin TL dir.Bu ikramiyenin kazancı bulunan atlar koşuya kayıt yaptırabilir.132 Bin TL yi geçenlere 3 kilo,117 bin TL yi geçenlere ise 2 kilo eklenmektedir.

şartlı koşular


Handikap Puanı Nedir

Handikap puanı nedir sorusuna gelmeden şunu söylemek gerekiyor ki her at farklı güçlerdedir.Bunun dengeleme için jokey kulübünün bir takım uygulamaları vardır.

Handikap puanı da bu uygulamaların en önemlilerinden biridir.

Handikap Puanı Nedir ; Handikap puanı atların gücünü,seviyesi anlaşıldığı ve buna göre koşulara katılabildiği bir ölçü birimidir.Atlar katıldıkları koşulara ve aldıklara derecelere göre puanlandırılırlar.

 Bu puanlara göre de ;
  • Hand.13 – 1/50 
  • Hand.14 – 1/60 
  • Hand.15 – 1/75 
  • Hand.16 – 30/85 
  • Hand.17 – 40/100 
  • KV-21 – 45/105 
  • KV-22 – 50/110 
  • KV-23 – 55/115 
  • KV-24 – 60/120 
  • KV-25 – 65/125 
 koşulara katılırlar.

Örnek vermek gerekirse Çarşı diye bir atımız var.Bu atın Handikap puanı 76 handikap puanı olan bir at Handikap13-14-15 koşamaz. 

Çarşı isimli safkanımızın koşacağı en alt limit koşu Handikap16 olabilir. Handikap 16 koşuya 76 puanla katılan Çarşı,diğer atlar eğer 76 puanın üstünde ise her puan farkı için yarım kilo ağırlık takarlar.

Böylece handikap puanı yüksek atlarla,bizim atımız Çarşı arasındaki güç farkı da dengelenmiş olur.

Bazen maiden dan geç çıkan atların neden uzun süre maiden de kaldığı düşünülür. Aslında ilk yarışında rahat kazanan bir yarış atı gücü yüksek görüldüğü için 60 handikap puanı alıp Handikap13 koşusu koşamayabilir.

Aslında işin içine tam da burada çeşitli stratejiler girebiliyor ve at sahipleri ince planlarla kazanırlarken yarışseverler hayal kırıklığı yaşayabiliyorlar.

handikap puanı nedir sorusunun cevabı

Sait Akson Koşusu İzle - TALİPHAN

taliphan sait akson

9 haziran 2013 programının en önemli koşularından biri de Sait Akson koşusuydu.Birbirinden kaliteli 3 yaşlı erkek ingiliz atlarının katıldığı bu önemli koşuyu TALİPHAN isimli safkan kazandı.

Jokeyi Selim kaya ile birinciliğe uzanan "Taliphan" sahiplerine 110 bin tl lik ikramiye kazandırdı.Koşuyu Çakal Carlos ikinci,Fly By Me üçüncü,Lee Valley ise dördüncü olarak bitirdiler.

Sonlardaki etkili sprinti ile diğer rakiplerini geride bırakarak rahat denilebilecek bir şekilde koşuyu kazanan safkan Gazi koşusunda da favoriler arasındaki yerini aldı.

Selim Kaya'da bu önemli günde Sait Akson ve Kısrak koşusunu kazanarak rakiplerine gözdağı verdi. 

Sait Akson Koşusu 2013-TALİPHAN

Kısrak Koşusu 2013-CELERİTAS

celeritas selim kaya
9 Haziran 2013 tarihinde İstanbul Veliefendi Hipodromunda koşulan ve senenin en önemli koşularından biri olan Kısrak Koşusunu "Celeritas" isimli safkan jokeyi Selim Kaya ile kazandı.

Gülerce ekürisinin yeni guru olan Celeritas koşuyu sonlarda iç kulvardan yaptığı etkili ataklarla kazanırken Gazi koşusunun da favorilerinden biri olacağını bizlere gösterdi.

2100 metre çim pistteki koşuuyu Blue Beads ikinci,Pancar üçüncü,Cool Girl ise dördüncü olarak bitirdiler.

Dişi tay deneme koşusunu da kazanan Celeritas kısraklar arasında farklı olduğunu gösterirken Selim Kaya ile de çok iyi uyum yakaladığını görmek çok da zor değil.

Kısrak Koşusu 2013 CELERİTAS
 
Support : At Yarışı | Blogger | Altılı Ganyan Tahminleri At yarışı ülkemizin en çok oynanan şans oyunularından biridir.Aynı zamanda at yarışı tahminleri,seyis,antrenör,jokey vb. konularda pekçok kişinin çalıştığı 60 bin civarında insana iş alanı yaratan dev bir sektördür.Spy X ve bendenizin tahminlerini bu blogda bulabilirsiniz İyi şanslar 2008@mmk kullanılan içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz,kullanılan videolar Youtube.com dan alınmaktadır ve herhangi bir telif hakkı içermemektedir...At yarışı tahminleri kişisel yorumlarımızdır at yarışı oynamaya teşvik söz konusu değildir veya tutması garanti değildir.Yorumları değerlendirip at yarışı oynamak sizin tercihinizdir.Altılı ganyan en eski şans oyunlarından biridir ve binlerce kişiye iş imkanı sağlamaktadır. © 2013. At Yarışı Tahminleri - Altılı Ganyan Tahminleri - Yapan at yarışı mmk